Амазонка на Европа (AoE) е нещо повече от просто биосферен резерват – това е уникална дестинация, която обединява природното и културното наследство в своя район. Управляван от пет държави и определен от ЮНЕСКО, AoE е първият в света трансграничен биосферен резерват, включващ реките Мура, Драва и Дунав.

Дестинацията е станала водеща за устойчив трансграничен туризъм, привличайки туристи с обещанието за запазени природни красоти и уникални културни преживявания.

По пътя си през AoE, посетителите имат възможността да отпътуват от сивия шум на градския живот и да се потопят в оазис от зеленина и история.

Дейности и Преживявания: Амазонката на Европа предлага разнообразие от дейности за всеки вкус – походи с велосипед, канукаяк по реките, както и екскурзии, обогатяващи с културни и природни атракции, са само част от възможностите. Отличителното при AoE е възможността за туристи да се възползват от уникални културни преживявания, споделени с местните жители.

Туристически Пакети: За да направи престоят на посетителите още по-удовлетворителен, AoE предлага различни туристически пакети. Веломаршрути, екскурзии с кану и невероятни моменти от културата и природата са само малка част от атракциите, предоставяни от AoE. Всичко това може да бъде резервирано лесно и бързо чрез официалния уебсайт на дестинацията: https://visitaoe.com/.

Смарт Туризъм с Amazon of Europe: Партньорството със SMARTER AOE допринася за развитието на туризма в региона. Хотел Космополитан се възползва от подкрепата на платформата чрез изграждане на нов уебсайт, обновена резервационна система и подобрения в онлайн представянето на хотела.

Присъствието в дигиталната среда спомага за подобряване на туристическото изживяване, подобрява комуникацията с гостите и изгражда доверие между клиентите и хотела.

Визия за Бъдещето: Сътрудничеството между различните участници в AoE и SMARTER AOE има за цел не само да предостави на туристите незабравими преживявания, но и да продължи развитието на региона. С подкрепата на ЕС и фондовете на ЕС, AoE се стреми към постоянно разширяване и подобрение на туристическите предложения. Посетете Amazon of Europe и открийте уникалните възможности, които тази дестинация предлага. Също така, изследвайте Amazon of Europe Hub за още информация и вдъхновение.